Tuesday, December 28, 2010

Videopoiminta: The Office (BBC)




Hauskin koskaan katsomani sarja : BBC:n tuottama The Office. Sisältää kaksi tuotantokautta, joissa yhteensä 12 jaksoa + kahden jakson jouluspecial.

"BBC:n hittisarja parodioi dokumenttiohjelmia komiikan keinoin. Mustan huumorin höystämä sekä sarkasmin sävyttämä sarja kertoo englantilaisessa teollisuuskaupungissa toimivasta paperialan yrityksestä erilaisine ja erikoisine työntekijöineen. " - MTV3

Henkilöhahmot ja jutut on aivan omaa luokkaansa. Vaikka tietää kyseessä olevan näytelty juttu, myötähäpeän tunne mm. videolla tanssivaa David Brentiä (Ricky Gervais) kohtaan on aito. Dokumenttimainen kuvaustyyli palvelee ideaa erinomaisesti.

Kaiken komedian ohessa sarjassa käsitellään paria vakavampaakin aihetta. Yksi kiintoisa kohde on Tim Canterburyn (Martin Freeman) ja Dawn Tinsleyn (Lucy Davis) välinen suhde. Muita aiheita : kuinka tärkeää toisten hyväksyntä voi olla ja mitä sen eteen ihminen on valmis tekemään? Entä mitä tapahtuu kun saa potkut työpaikalta, jossa luuli kaikkien pitävän itsestään?


"Sarjaa katsoessaan tekee mieli lähettää hakemus seuraavaan avoinna olevaan toimistotyöpaikkaan."


.

No comments: