Monday, June 1, 2009

Lapsilleni...




"En toivo teille hyvää työpaikkaa taikka menestystä, koska tiedän mitä niiden saanti ja ylläpitäminen edellyttää. Haluan, että voisitte käyttää aikanne monipuolisesti, sekä tulla toimeen maailmassa - millainen se sitten onkaan kun alatte itsenäistymään.

Poikani, en halua sinun saavan tv-sarjoista vääränlaista käsitystä siitä, miten ja millä tehdään vaikutus - naisiin ja yhteiskunnassa ylipäätänsä. Sillä se, että antaa toisen ihmisen olla ihminen, pitäisi riittää.

Tyttäreni, en soisi sinun lukevan naistenlehtiä. En sieltä omaksuvan minkäänlaisia ihanteita, sillä luonnollisuus on kauneinta mitä tytöillä on - varsinkin vastaheränneen uniset kasvot, jotka hymyillen toivottavat huomenta.

Lapseni, en neuvo teille kuinka ahkeralla harjoittelulla voitte saavuttaa kultaa, vaan näyttäisin miten yksi tulitikku riittää syttämään nuotion, kun se on hyvin kasattu.

Ja mitä keittotaitoon ja muihin emännän tehtäviin tulee,
niistä voitte kysyä äidiltänne."

(kuva: Darrel Young)
.

3 comments:

Tarja van Veldhoven said...

ihan omasta kynästäkö tuo teksti on lähtöisin? todella kauniisti sanottu. sulla on mahtavia ajatuksia.

El Jago said...

Kiitos. Luin äskettäin "Diane di Priman : Vallankumoukselliset kirjeet". Se oli... noin kirjemuotoon puettuna aika voimakasta luettavaa.

Suomessa sen saa tilattua :

http://www.palladiumkirjat.fi/dianediprima.htm

ja Hollannissa sen tyyliin voi tutustua osoitteessa :

http://takku.net/article.php/20071227175428982/print

:)

El Jago said...

... vielä sen verran tuosta kirjasta, että aika paljo siinä oli semmosta "RÄJÄYTETÄÄN ÖLJYPUTKET" - uhoa. Mutta rauhallistakin luettavaa löyty, kuten esimerkiksi kirjeet #22 ja #31.