Friday, December 17, 2010

Valuee ja total freedomia.

.



Siinä on Viidakkomieheksi itseään kutsuvan Olli Postin kotisivut. Blogin missio on ilmeisesti vakuuttaa, että on olemassa toisenlainen, paljon persoonallisempi elämä. Silmäilin viime yönä muutamaa postausta. Value, vapaus, ionisoitu sisäilma ja superfoodit oli mieleenjääneimmät sanat.


Synty heti pieni viha-rakkaus suhde noihin ajatuksiin. Tai niiden esitystapaan.


2009 vuoden alussa postaukset keskittyivät vahvasti ravintoon. Nyt vaikuttaa siltä, että raha on alkanut kiinnostamaan. Viisi viimeisintä postausta liittyy siihen - lukuunottamatta kamerakännykällä kuvattuja karaoke-esiintymisiä.


"Mua ei nykyään kiinnosta enää raha. Siis sellanen raha, jonka eteen joutuu tekemään jotain. Joskus mulle tarjotaan rahaa kivoista jutuista, mutta enimmäkseen teen nekin ilmaiseksi, tai jopa lahjoitan rahaa (tai foodeja tai ionisaattoreita) Sellainen raha, minkä saat vain kerran, on ihan turhaa.", Kirjoittaa Viidakkomies.


Tällaisen rajoittuneen kosmisen olennon, siis minun, mielestä tuossa on jotain absurdia. Kylläkait luomukaupan maskottina oleminen on työtä siinä missä muukin?


Sivuilta ilmenee, että Suomessa on pinnan alla purkaustaan odottava skene. Englanninkielisistä sanoista ja päälläänseisonnasta kiinnostuneiden poikien bisnesporukka, jotka omien sanojensa mukaan "tulevat transformoimaan bisnesmaailman totaalisesti", ja sytyttämään liekin harmaaseen kansaamme. Kunnianhimoista.


"Pian alkaa myös videosarja siitä, kuinka unelma-laiffiin, supernopeaan kehitykseenja heppoon huippusuoritukseen sisäänastuminen on yhtä iisiä kuin superterveys Nutrixilla ja superfoodeilla." (suora poiminta, kirjoitusvirheineen kaikkineen Viidakkomies.comista)


Sitä jään innolla odottamaan. Mutta avataan vielä tuota viha-rakkaus suhdetta. Mielenkiintoisia ja antoisia ajatuksia viidakosta kyllä löytyi (lähinnä linkkien muodossa vähän hillitymmin kirjoitetuille sivuille) mutta paimentamisen maku vitutti.


Kuten monessa, monessa, päivittäin pulpahtavassa ihmisen-auttamis-blogissa, tekijät asettuu jotenkin profetiaaliseen asemaan. Miksi se hätkähdytti erityisesti? Koska se vaikutti peilin tavoin. Pelottavan paljon omat viimeaikaiset tekstit on ollut yritystä näyttää toteen, miksi toisenkaltainen "lifestyle" olisi toista parempi.


Ärsyttää lukea tekstiä, jossa suorastaan mollataan toisen tyyliä tallata. Haluaisin siitä eroon. Kenenkään ei tarvitsisi väheksyä omaa tyyliään. Löytyisiköhän Viidakkomiehen postauksista mitään, miten "transformoida" tämänkaltainen käytös :


"No lasketaanpa. Osuutta voit kasvattaa maksimissaan 10-kertaiseksi. Kontribuutiotasi voit kasvattaa.. äärettömästi."


Ok.


kuva: Disney


1 comment:

Anonymous said...

Olen niin samaa mieltä tuosta blogista! Aihepiiri kiinnostaa ja sen vuoksi eksyn aina sitä lukemaan, mutta lähes joka kerta poistun hämmentyneen ärtyneenä. Jostain luin, että esim. kaakaopavut eivät todellakaan ole sopivaa ravintoa ihan päivittäin käytettynä. Minusta sopisi ihan kuvaan että Olli on virittänyt itsensä aivan ylikierroksille ruokavaliollaan. Tai sitten en vaan ole oikeilla leveleillä.