Tuesday, December 7, 2010

Puhdista autosi nopeasti, tai muuten...


Autojono seisoi vihreissä valoissa. Ensimmäinen kyllä kaasutti, mutta renkaat sutivat suolasohjossa. Letkan perällä oli ambulanssi pillit päällä, joka tehosti hätäänsä torvella.

Toista kaistaa ei sopinut käyttämään. Lumimäärän, ja sen vuoksi, että autot parkeerataan kahdenpuolen tietä. Se jättää ajoväylän niin kapeaksi, että pahimmassa tapauksessa liiken vetää vain yhteen suuntaan kerrallaan.

Yleensä liikenteen kaaos (jos itse ei ole ratissa) naurattaa, mutta nyt oli kysymys elämästä ja kuolemasta. Harvoin näkee ambulanssin sisään sisään, mutta nyt näkyi ja sisällä makasi verinen mies.

Muutaman, ehkä elintärkeän minuutin jälkeen autojono pääsi purkautumaan. En tiedä miten leikkaukseen "kiirehdityn" potilaan kävi, mutta tuollaisten tapausten pitäisi saada päättäjiin vauhtia.

Parkkipaikkojen puute on yksi ongelma, mutta suurempi on autojenomistajien laiskuus. Sankan sateen jälkeen heidän pitäisi käydä lapioimassa ja siirtämässä autonsa pois kadulta niin, että kunnossapitoryhmä pääsisi tekemään työnsä kunnolla.

Nyt lumityömiehet saavat mielestäni turhaan haukkuja. Hankalaahan se on aurata, kun kadut on autoja täynnä. Vastuu pitäisi siirtää autojen omistajille samalla tavalla, kuin tämän talon huoltoyhtiö siirsi sen pyöräilijöille.

Talvea vasten pyörät kehoitettiin siirtämään sisäpihalta varastoon "tai muuten - tyyliin". Viesti kuului; "Pihalla tullaan tekemään lumitöitä raskaalla koneella, emme vastaa syntyneistä vahingoista..."

Samanlaiset viestit autoilijoille ja järeämpää kuormauskalustoa käyttöön. Jos näyttää siltä, että kadun puhdistuksen tielle on jäänyt joku Fiatti, niin kauhaan ja kyytiin vaan. Tärkeämpää on pelastuslaitoksen toiminnan edesauttaminen, kuin pienet pintanaarmut pellissä.
.
(kuva: tuntematon)

No comments: