Thursday, October 14, 2010

Pyramidipalaveri




"Tuttavani on laajentamassa yritystoimintaansa Suomeen ja etsii yhteistyökumppaneita. Kiinnostuitko kuulemaan lisää? Nähdään huomenna Ravintola X:ssä."

Puhelun jälkeen olin siinä uskossa, että tapaaminen olisi soittajan, minun ja kolmannen osapuolen välinen, mutta saapuessani ravintolaan totuus alkoi paljastua.

Siirryimme pieneen kokoustilaan. Porukkaa oli paikalla nelisenkymmentä. Fläppitaulu seisoi kallellaan, eikä tarjolla ollut kahvia ja pullaa. Jo alkumetreillä tämän tilaisuuden uskottavuus oli siis kärsinyt. Mutta enää en kehdannut lähteä. Olin ansassa.

"Enemmän vapaa-aikaa, lisää rahaa ja iloa toisten auttamisesta", mm. näitä asioita olisi luvassa jos ja kun liityisimme projektiin. Projektiin, jonka nimeä ei koko esityksen aikana kerrottu ja jonka toimintapariaatteen valaisemistakin piti odottaa kolme varttia.

Pääpuhuja, humanistisen koulutuksen saanut nainen, osasi asiansa ja ampui kovilla. Aluksi tehtiin selväksi, kuinka surkeaa nykyinen työkulttuuri - eli tilanteemme - on. Käytettiin lukusarjaa 40-40-40. Teet töitä 40 tuntia viikossa, 40 vuoden ajan, ja eläkkeelle jäätyäsi tulot tipahtavat 40 prosenttia. "Niin, sitähän se on" , harmaa väki huokaili.

Sitten profeettamme teki taktisen vedon. Hän motivoi ja hihkui ; "Haluatteko parempaa?!"

Toiveikkaan nyökyttelyn myötä päästiin viimein siirtymään maailmaa mullistaneeseen (mutta salaiseen) bisnes-ideaan. Kaikilla huoneessa olijoilla oli mahdollisuus päästä mukaan ja saada kolminkertainen vapaus : ajan, paikan ja rahan suhteen.

"Koko elämäni voi muuttua paremmaksi! Riittää, kun houkuttelen muutamia satoja ihmisiä tilaamaan suuvesiä, saippuoita ja sukkia ulkomaalaisesta nettikaupasta. Miksen ole aikaisemmin tajunnut tätä?"



.
p.s. vinkkejä vakuuttavaan esitelmätilaisuuteen:

1. Huolehdi tarjoilusta : Vesikannuja (jääpalat ja hedelmäsiivut iso plus) kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

2. Valaisu: Esitelmäpaikan valaisuun kannattaa kiinnittää huomiota. Kova valo suoraan katosta tekee esiintyjästä pelottavan.

3. Tilojen yleisilme : Viherkasvi suotava, häiriöiden minimointi.

4. Varaa riittävästi penkkejä, ettei tarvitse hakea lisää "kun ei odotettu näin paljoa porukkaa".

5. Panosta presentaatiomateriaaliin.
.

(kuva: tuntematon)

3 comments:

Anonymous said...

Oliko kyseessä kenties amway ?

El Jago said...

...ainakin tuotevalikoimaltaan tuo Amway vastaisi sitä käsitystä, joka mulle synty... mutta kuten kirjoitin, kyseisen busineksen nimeä ei mainittu koko aikana?! tosin annettiin uusi aika ja paikka, jossa kerrottaisiin tarkemmin asiasta...

Anonymous said...

Se se sitten on. Hmm, itse siihen liityin ja maksoin pitkän pennin sekä liittymisestä että purkeista, mitä nyt kolmen vuoden jälkeenkin edelleen löytyy kaapeista (olen laiska siivoamaan...) Tilille ei ole rapsahtanut penniäkään...