Tuesday, December 21, 2010

Kuusivarkaissa

.


"Delta team is on the move." Halki talven alle jääneiden kunnaiden, joilla yksi kohtalokas askel voi johtaa jalansijan pettämiseen ja railoon suistumiseen. Mustiin takkeihin pukeutunut kaksikko selvittää tiensä läpi vartioaseman valonheittimienkin, kunnes tien vieressä kohoaa pieni metsäpalsta. Kuusikko on tiheä, mutta liian kova liike pudottaa lumet latvoista...

"Tactical objective located." He saavuttavat ennalta määrätyn kohteen. "Haukka" hyppää kuivuneen ojan yli, "Kotka" jää töyräällä vahtiin. Kaksi sormea silmiin, osoitus vartijoiden suuntaan ja peukalo pystyyn. Merkki on annettu. Eriskoisvalmisteinen reppu siirtyy kolmella varmalla liikkeellä lumeen. Käsisaha kaataa kohteen nopeasti. Ei kai kukaan kuullut?

"Linkup point." Pakoreitin ensimmäinen kilometri Meilahdessa taittuu juosten. Vartioaseman pihalla on auto tyhjäkäynnillä. Kuusi tulee perässä ja havuja lentelee. Päästyään kallioiden reunalla talvehtivan kaislikon suojaan, he pysähtyvät hengittämään ja tarkastamaan selustan. Kaikki vaikuttaa olevan kunnossa, koirat eivät hauku. Vielä on kiivettävänään pystysuora lumiseinä ja tarvottava tie tukkoisen polun ja Töölön katujen kautta takaisin tukikohtaan, mutta operaatio "tunnelmallinen joulu" taitaa olla yhden askeleen lähempänä onnistumista..

("Kotkan" ottama kuva ei liity kuvitteelliseen tarinaan)
.

No comments: