Friday, November 12, 2010

Pari tuokiokuvaa

Kesän viimeinen uinti:


Laskeudun sillan piennarta pitkin joen äärelle ja menen reisiä myöten veteen. Viileät yöt ovat tehneet tehtävänsä ja vaikka päivä on lämmin, vesi pirun kylmää.


Tarkoitus oli uida, mutta suoran toiminnan sijaan huomaan jaarittelevani. Pian turhaudun akkamaisuuteen ja viskaan saippuapullon veteen.


Virta alkaa viedä sitä etäämmäs, nyt on mentävä. Seuraavien sekunttien aikana kajahtaneet huudot pelästytti rantojen vesilinnut. Pulloa kohti räpiköidessä puhelen itsekseni ; "voi perkeleen, perkele, tämä saa luvan olla tämän kesän viimeinen uinti."

.


Kerran keskellä yötä:


Heräsin siihen kun pää oli paleltumassa. Sytytin lampun ja kaivoin pipon jostain. Pitkät kalsarit, paita ja villasukat oli päällä jo ennestään. Kello löi puolta neljää.

Pihalla oli hiljaista ja valoa sen verran, että juuri eteensä näki. Vartiota pitävä pystykorva säpsähti koiranunestaan ja tuli tarkastamaan, että mikä mies tähän aikaan pihalla liikkui. Havaitessaan kulkijan tutuksi ja saatuaan rapstutusta se palasi paikalleen.

Kävin kuusen juurella ja takaisin vintille. Kömpiessä vaatteet päällä peiton alle mietin, että seuraavaaksi yöksi pitää kytkeä varmaan patteri jo päälle.
.

No comments: