Sunday, March 22, 2009

Matkaoppaana ruokapalkalla :: Present day ::

Koulutusjakso on ohi. Rinnassa plagaatti, jossa lukee Tour Leader.

Olen ottanut ryhmia vastaan lentokentalla, kertonut satunnaista tietoutta bussimatkan aikana hotelliin. Herannyt kuutena aamuna viikossa vitun aikasten aamupalalle, jonka jalkeen noussut laguunilla seilaavaan laivaan. Jakanut omaksuttua tietoa ekosysteemista ja ihmisen vaikutuksista alueeseen.

Buranon varikkaalle saarella seurannut pitsin-nyplaysta, kertonut miten saa tilattua kahvin italiaksi, seka maistattanut paikallisia viineja ja kekseja. Muranossa spiikannut lasinpuhallus-naytosta, kertonut tyovaiheista ja pyytanyt raikuvia aploodeja kisallista lasimestariksi kasvaneelle Giuseppelle.

Kahtena iltana viikossa, auringonvalon vaihduttua kuuhun, rantautunut turisteista hiljenneeseen Venetsiaan nayttamaan vuosisatoja vanhoja kaiverruksia seinissa ja kertonut niihin liittyvista legendoista, ottanut toisaan halaavista pariskunnista kuvia houkausten-sillan edustalla ja kertonut kaikuvalla aanella Torre del Orologion eri osista ja kuinka sen kahdelta keksijalta kaivettiin silmat paasta, ettei koskaan voitaisi luoda vastaavanlaista koneistoa.

Kaikesta yllamainitusta pidan. Mutta - aina on mutta, se kaantopuoli.

Varsinaista tyosopimusta ei olla kirjoitettu, mutta se ei haittaa. Olen saanut ilmaisen hotellimajoituksen, seka lasagnea - kolme kertaa paivassa - vastineeksi tyostani. Firman toiminta on kuitenkin hieman hamaraa ja "pomo" emotionaalisesti halvaantunut liikemies. Tyohon liittyy paljon papereita, vastuuta ja aikatauluista kiinni pitamista. En sanonut tyota Kuusamossa irti kantaakseni samoja taakkoja toisaalla.

Olen saanut myos kritiikkia kayttaytymisestani. Kun tehdaan myyntitilaisuuden jalkeisia tilityksia, en saisi seisoa ulkona auringossa juomassa vetta. Kun ollaan ryhmien kanssa illallisella, vaatetuksen tulisi olla siistimpi. Kun on "administrative meeting", jalkoja ei saisi pitaa poydalle. Kun odotetaan uutta ryhmaa lentokentalla, lattialla ei saisi istua. jne.

Ajatus vahvistuu ; tyohon nayttaa aina liittyvan itsensa muokkaamisen pakko. Jos jalkoja sarkee, pitaisi voida istua. Jos tilitykset harmaannuttaa paan, pitaa saada seisoa auringossa. Jos vasyttaa, pitaisi pystya lepaamaan, eika taistella voimajuomin sita vastaan.

Taidan jatkaa matkaa, ehka takaisin Suomeen. 93600 / 96300 / 93999

Arrividerci!

No comments: