Sunday, March 22, 2009

Matkaoppaana ruokapalkalla :: Past weeks ::

Maaliskuun alussa lähdin isännän sijasta hanen voittamalle "palkintomatkalle". Sen oli tarkoitus kestää nelja paivaa. Nyt on kulunut kolme viikkoa ja olen Venetsiassa vielakin.

Suomeen paluuta edeltavana paivana kuulin matkaoppaan mahdollisuudesta ja seuraavana aamuna, kolme tuntia ennen paluulentoa istuin tyohaastattelussa. Haastattelija oli yksi paikallisen johtoportaan mafiosoista. Kielena kaytin englantia, muutamia espanjanlaisia sanoja, seka vahan suomea.

"Place is yours", sanoi Luigi (nimi muutettu) ja antoi univormun, seka hotellihuoneen avaimet ja kaski kiirehtia silla alottaisin koulutusjakson 10 minuutin paasta. Sain kyydin bussille, jolla alunperin olin lahdossa takaisin suomeen, mutta en enaa.

Siita alko intensiivinen tutustuminen matkaoppaan tyohon - seuraavien paivien aikana tulisin kavelemaan kymmenia kilometreja Venetsiassa, tutustuen sen sokkeloiseen asemakaavaan, monumenttien historiaan, seka laguunin saarien mielenkiintoisiin tarinoihin.

Arrividerci!

1 comment:

Tarja van Veldhoven said...

sä olet mun entisillä hoodeilla :) oon asunut vuoden 2001-2002 trevisossa elikä ihan siinä naapurissa. venetsiakin tuli sinä aikana tutuksi. mut nuo työsopparit italialaisten kanssa on aina jotenkin hämärää. kannattaa vaatia työsopimuksen allekirjoittamista ja jos ei onnaa, katsella uusia maisemia. kokemuksesta suosittelen.