Saturday, January 3, 2009

Ensimmäinen asunnoton yö


















Kello on 03.16. Istun kaverin sohvalla. Isäntäväki nukkuu.

Ei ole vielä oikein tottunut ajatukseen, että kämppä on irtisanottu. Tänään kävin kuvauskeikalla, jonka jälkityöt tein kotona kotona. Tuli jotenkin samanlainen olo, kuin pitkäaikaisen rakkauden - josta ei vieläkään ole päässyt kunnolla yli - nähdessään. Asia siis siinä suhteessa ei ole niin dramaattinen, jonka otsikko voi antaa. Olen vielä paikkakunnalla, jossa kotini, mummola ja paljon kavereita on.

Mutten tehnyt valintaani - jättää asuntoa ja työpaikkaa - sen vuoksi, että voisin voisin kantaa likapyykkini kotia pestäväksi - vaikka niin kävikin - vaan oman sisäisen maailman takia. Jo nyt ensimmäisenä yönä koin havainnollistavan esimerkin, kuinka itsestäänselvyyksinä asioita alkaa pitämään. Tuli nimittäin aivan suunnaton ikävä omaa jääkaappia. Nälkä murisee mahassa, muttei viitsi mennä sooloilee keittiöön.

Kodittomuus on varmaan ihan hyvä dietti. Syvempiä syitäkin on. Haluan ravistella noita itsestäänselvyyksiä, sekä haastaa hokkupokkus-maailman aikaansaama aivopesu ja kasvaa ( pakko myöntää ajatuksen, että on vastuussa ja velvollinen vain itselleen, kuulostavan myös hyvältä).

Toki prosessin aikana on herännyt kääntöpuolenkin ajatuksia. "Onkohan Laiska-Jaakolle käynyt nomen est omenit?". Välissä syyllistän itseäni siitä, että tyylini käsitellä verokortteja ja muita papereita - heittämällä ne roskiin joskus ilman kirjekuoren aukaisuakaan - on vastuutonta. Niin tai näin, ei siitä isompia ongelmia ole syntynyt, mitä nyt veronpalautukset menikin ohi suun. Mutta siitä olen oppinut, että virasto (ja oikeestaan kaikki) asiat hoituu paremmin kasvotusten.

Hittin' the Streets.
.

2 comments:

Tarja van Veldhoven said...

oho, aika rohkean päätöksen teit :) joko oot päättänyt karistatko suomen hiekan hetkeksi kengistäs ja lähdet katsomaan reppu selässä mitä on muualla?

carloesse75 said...

Good morning! I was watching the web .. I will stop here that ritendgo interesting with beautiful pictures. I make a little effort to write well in francase but I think that with time you better. I am fond of poetry with a dream in the drawer, open a room where you can eat and drink in Paris.
Thank you in advance for your kind attention, if you want you can exchange comments on my blog didivinpoesia / splinder.com