Wednesday, March 31, 2010

Ei rahaa maahanmuuttajille



...en sano tätä siksi että olisin rasismi, vaan koska maanmieheni kärsii. Ja kerrottakoon vielä, etten ole asiaan perehtynyt mies. Seuraava kirjoitus ei sisällä varsinaisia tutkimustuloksia tahi tilastoja, ainoastaan maalaisjärjellistä pohdintaa.

Uskon ajatukseen yhdestä rodusta - ihmisrodusta - ja siihen, että maapallo on yhteinen kotimme. Ja niinhän se ennen valtioita olikin.Vaan kun ensimmäiset ihmiset, sanotaan nyt vaikka Aatami ja Eeva Afrikan korkeuksilta lähtivät levittymään ja kehittymään, peli käynnistyi.

Suomalaiset ovat pelanneet pelinsä hyvin. Selvisivät nälkävuosista pettuleivällä ja sodista sisulla. Saattoihan siinä pirilläkin olla osuutensa, mutta joka tapauksessa... Tuli pitkä jälleenrakentamisen kausi ja maaseutu kukoisti. Suomalaista metsää kaadettiin tämän maan alkujaan asuttaneiden jälkeläisten voimin. Saatiin kauppasuhteita ja luotiin hyvinvointivaltio.

Nyt tänne valuu ihmisiä osingoille. Ihmisiä, jotka lähtevät oman maansa kauheuksia karkuun. He tekevät hakemuksen, joutuvat jonoon ja läpi päässeet kuittaavat enemmän rahaa kuin syntyjään suomalainen. (viisihenkisen mamu-perheen toimeentulotuki on 1277 euroa kuussa, sekä ilmainen majoitus)

Auttaminen on hieno asia. Mutta tällainen "parempaan maahan turvaan" - taktiikka mielestäni ruokkii eriarvoisuutta ja lisää ongelmia. Kaikkialla lähtökohtaiset mahdollisuudet ovat samat. Eri ilmastossa kasvaa eri hedelmät, mutta kasvaa kuitenkin. Jos niitä ei osata/voida hyödyntää, eikö apu pitäisi kohdistaa siihen - jokaisen valtion yhtä suurella panostuksella
.
Onko sekään oikein, että oman kansan kustannuksella yllä pidetään yli 40 000 työtöntä maahanmuutajaa? Kun ne rahat otetaan verovaroista, pitäisi pitää äänestys ; haluaako "kansa" tehdä niin?
.
...Aika kolkkoa tekstiä ja käsitteitä tuli, mutta ennenkuin rauha ja rakkaus saa vallan, samapa sitä on kirjotella näistäkin. No hard feelings.
(kuva: tuntematon)

2 comments:

Elli said...

Tätä mä aina mietin kun vituttaa lähtee töihin. Ei auta vitutukseen.

El Jago said...

se töihin lähtö taitaa olla semmosta kutinaa, jota ei voi oikein millään raapia. paitsi lopputilillä, ja sen jälkeenkin kutittaa - eri paikasta.

ei siinä mitään jos kaikki maahanmuuttajat tekis töitä. vaan kun kultakelloissa ja muutenkin sliipattuina hengaillaan kylillä vokotelemassa paikallisia naisia...niin. no en tiijä.

tämä tietenkin on vaan yks puoli. toisaalta ei ne olot varmaan niin auvoisat ole. lähiöissä, vieraan kulttuurin keskellä, kun HS:n kyselyn mukaan yli 60% suomalaisista ei siitä touhusta oikein edes pidä.

itellä olis ainaki jamaican in new yorkkimainen olo. ja senpä vuoksi se avun kohdistaminen suoraan sinne "ongelmaamaihin" olisikin parempi.

no mutta... henk.kohtaisella tasolla ei tämä tunnu missään.

veroja menee kuitenkin.
niillä voi käyttää kirjastoa, lapset käydä peruskoulua ja syödä siellä ilmatteeksi, on lääkäreitä yms.

päättäjät ovat käyttäneet viisasti varoja.

pelkään vaan, että tämä homma menee siihen, että noita peruspalveluita karsitaan, veroja kovennetaan, tukia lakkautetaan... ja sen semmosta, jonka jälkeen meilläkin se asumistuen saaminen vaikeutuu...

jaapati jaa, mutta kohtahan se alkaa pääsiäislomat. ennen sitä... hyvää työpäivää AK, nauti :P