Sunday, December 7, 2008

KKK in the house!


Itsenäisyyspäivä ja linnanjuhlat.
Olimme saaneet kutsun. Gaalaa edeltävänä iltana tuli ns.vaatekriisi. Pukukoodi oli miehille valkoinen ja naisille sininen. Kaverini oli aikonut sonnustautua karatekimonoihin, mutta se oli varattu . Kysyin, "oisko KKK mitään?" ja John Doe repesi.

Illalla kokoonnuimme studiolle askartelemaan. Kumpikin oli salaa ottanut kotoa valkoiset lakanat (anteeksi äidit siitä). Ensimmäiseksi reikä keskelle lakanaa ja saumat kiinnitettiin teipillä ja niiteillä. Pahviset kartiot saivat päälleensä hupun ja lätkäisimme vielä netistä printatut "veripisararistit" - rintaan. Puvut olivat valmiit.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto koitti seuraavana päivänä. Saimme kyydin kylältä kämppään, jossa presidentillinen pariskunta odottikin vieraita eteisessä. Isäntä nojasi seinään, piti boolilasia kädessään ja huusi hilpeästi ; "näillä mennään". Olimme toivotettu tervetulleiksi.


Siinä sitä sitten seistiin. Reilut 60 henkeä käsittävien kotibileiden keskellä. KKK-kaavut päällä. Juhlat olivat hyvällä mallilla. Jokainen pannu, kattila, kuppi ja astia oli käytössä, kun juhlat mahdollistaneen organisaation ruoka-osasto valmisti keittiössä evästä vieraille. Olohuoneen valaistus oli sävyiltään sininen ja hämärähkö. Virtuoosimaiset muusikot vetivät jameja ja oululaiset dj:t pyörittivät levyjä.



"Booli on valmista!" , huusi joku kellarin portailta ja kaikki rynnisti sinne. Huomasimme myös erilaisten kulttuurien olevan edustettuna. Toivoin kaapuni alla, että he suhtautuisivat asuvalintaan huumorilla, eivätkä loukkaantuisi. "Wazzap, wazzap", vastaus oli reaktiosta päätellen mieleinen ja samaan kuvaan sohvalle istahtikin kaverit KKK:sta ja keskelle kundi Marokosta(?).


Ihmiset saunoivat ja tanssivat. Takassa paloi tuli, yläkerrassa soi live-musiikki. Eräässä chillailuun pyhitetyssä - patjoin ja tyynyin päällystetyssä - huoneessa soi tauoton reggae. Joku oli tuonut myös funk-tupakan taloon. 

Yllättävät halut nousivat yhtäkkiä pintaan. "Milloinhan se ruoka on valmista?" Tuoksut saivat monen kielen vedelle. Sitten kohotettiin skumpat järjestäjille, jonka jälkeen kuulutus tuli ; ruoka on valmista. Koska kaikki katon alla olivat herrasmiehiä, pääsivät naiset korkkaamaan monipuolisen buffeen... ja heti heidän perässään toisia tuuppiva, malttamattomien miesten jonoksi muodostunut lauma.

"Tanssilattialle tilaa!" , huusi seremoniamestari mikrofooniin, kun ruokailusta oli kulunut jo tovi. Yksi illan kohokohdista käynnistyi, kun dj pyöräytti mikserinsä käyntiin. Ysikolmekuussatasen omat breakdance-mestarit astuivat esiin, rytmi oli ottanut vallan.

Loppuilta sujui leppoisasti. Ruoka, tarjoilu, talo, kaikki puiteet oli kerrassaan loistavat. Tämän takana ollut porukka oli nähnyt vaivaa ja panostus oli sen arvoinen, illasta tuli ikimuistoinen.

KKK has left the building!


(kuvassa : Kuusamon Kilpikonna Kerhon rivimiehiä)
(videolla : Thumba)
.

2 comments:

Anonymous said...

reaktio. ei reagtio :D

El Jago said...

no niimpä on. kiitos ja korjattu