Saturday, February 20, 2010

Tuliaisia Goalta



Kävin erään ravintolan kultturellissa illassa. Läsnä oli lähinnä villaneuleisiin pukeutuneita boheemeja, mutta joukkoon mahtui myös seurue, joka sai minut miettimään suomalaisille tyypillisiä käyttäytymismalleja.

Sain seurata tilannetta aivan alusta. Pari kaverusta istuutui viereiseen pöytään, johon "jengin" jäseniä alkoi sitten kerääntyä.

Pojat oli pitkätukkaisia ja pukeutuneet mekkoihin. Tai mekoilta ne näyttivät, mutta kai niillä joku etnisempikin nimi ja tarkoitusperä oli. Intilainen luultavasti.

Tapa, jolla toisia tervehdittiin oli huvittava. Ensinnäkin halaukset. Ne kestivät pisimmillään puoli minuuttia ja oli kiihkoltaan, kuin seurustelevaisten. Sitten kättely. Kädet ojennettiin suorina, kämmenpohja eteenpäin - kuin stop-komentoa näytettäessä - ja sillä tartuttiin kaverin kämmeneen joka oli samaan tapaan ojossa.

Koskettelivat toistensa
kasvojakin, vaan käytös ei ollut humalaista. Tuopitkin vettä, joten oletin heidän olevan huumeissa.

Jokatapauksessa. On helppoa
omaksua ja alkaa ihannoimaan vieraan kulttuurin tapoja. Varsinkin "hipahtavan" ihmisen silmään Suomi kun on jäykkä maa. Luulen, että näillä kaukomatkan reissuilta tarttuneilla tavoilla yritetään paeta perisuomalaista melankolisuutta.

Jos halin ja pussaan ja olen yhtä Gaiaa, ehkä se aurinkoisuus, jota lyhyellä Goan matkallani koin, tulee osaksi minua täälläkin. Allekirjoittaneelle kävi joskus niin, joten voin tässä jurottaen arvostella.

Tiesitkö muuten, että iso osa (perinteisessäkin) hieronnassa kävijöistä käyvät siellä sen miellyttävän kosketusaistimuksen takia? Nykyään ollaan pidättäytyväistä porukkaa. Jopa bussissa tapahtuvaa pientä töytäisyä pyydetään anteeksi. Sen vuoksi edellämainittu estottomuus ja kiintymyksen osoittaminen onkin mielestäni hienoa, mutta miljöö jossa sitä todistin, ristiriitainen.

Hiekkarannalla happopäissään
, auringon porottaessa ja ambientin soidessa kyseinen käytös on ihan ominaista. Mutta helmikuun tuiskussa, kylmässä skandinaavisessa illassa, harmaiden betonirakennusten keskellä...

Jouni Hynysen sanoin,
"..Sopii yhtä hyvin, kuin metsuri Tiimariin tai voimamies piirtämään sydäntä kuntosalin pukuhuoneen huurteiseen ikkunaan."

(kuva : Tarah Caitlin)

No comments: