Thursday, February 5, 2009

Myydään : oma lapsi

























Raha. Ilman sitä on vaikea elää, aiheuttaa paljon pahaa ja kaikki sitä kuitenkin halaa - jossain määrin. Uskon otsikon pysäyttäneen monen katseen. Raha on jokaisen mielessä ; mistä sitä saisi ja mitä sillä tekisi?


Eri kulttuurien kokeminen on muuttanut minua. Käsitykseni rahaa kohti siinä samalla. Kun Thaimaassa törmäsin tyttöön, joka oli myyty, hymyni hyyty. "Myyty, mitä tarkoitat?", kysyin. Ning avasi surullisen suunsa ;


"Vanhempani olivat köyhiä ja heillä oli monta suuta ruokittavana. Eräänä päivänä kyläämme tuli miehiä. He etsivät tyttöjä, nuoria ja sieviä..."


Hänen ei tarvinut jatkaa, ymmärsin kyllä. Alueilla, joissa toimeentulo tarkoittaa selvitytymistaistelua, ihmikauppa on arkipäivää.


Äkkiä omat, rahan vuoksi vuodatetut, kyyneleet tuntuivat turhilta. "Mitä jos vaatteni eivät olekaan viimeisintä huutoa? Onhan ylläni sentään jotain", ajattelin. Toisin kuin tuon tytön, jonka päällä - päivästä toiseen - pumppaa pohjoismaisia seksituristeja roiskien hikeä nukkemaisen kauniille kasvoille.



Kiitos ajastanne. Enempää en vie. Sehän on rahaa.



No comments: